Con las manos en la masa

Hola hola!!! En aquesta entrada us explicaré la nostra marxa per la costa sud de Vietnam, em seguiu?

Un bus ens portaria de Saigon a Nha Trang (vuit horestes i mitja de res...). El cert és que, a menys que siguis rus i et fletin un vol xàrter des de Sibèria, aquesta ciutat no té massa atractius pel viatger, però nosaltres teníem altres al·licients...

Remadors de Nha Trang

Aprendre els secrets de la cuina vietnamita

En els dies que portàvem aquí ja havíem quedat fascinats amb les seves habilitats culinàries. És sorprenent la quantitat d'herbes i verdures que utilitzen: coriandre, menta, sàlvia, brots de soja, enciam,... A més d'aroma, el fet que no les coguin dóna al plat molta frescor i una sensació "crunchy" que ens encanta, així que no podíem estar aquí sense aprendre alguna de les claus del seu receptari.

El xef Dat va ser l'escollit per a aquesta missió 🙆 Primer ens va portar a un obrador de pa. Sí amics a Vietnam hi ha 🍞, em continua faltant l'oli d'oliva, però "algo es algo" 😂 De l'obrador, cap al mercat. En tots els pobles del món, el mercat constitueix un espai d'intercanvi i convivència i aquí a Vietnam són fascinants! Podries estar hores observant-los...

Què us sembla la parada de les verdures? Fa goig, eh?

"Niño, cuántas gambitas te pongo?"

"Chúng ta chỉ cần con gà và chúng tôi sẽ" que vindria a ser "només ens falta el pollastre i ja ho tenim tot"
Vinga doncs, posem fil a l'agulla que el més cuit està a l'aigüera!! El menú consistia en albergínia estofada en llet de coco, sopa de verdures i pollastre amb gingebre.

De l'hort a la taula, això sí que és slow food 🐌

El Forest no donava crèdit a tanta varietat!! 🍅🍆🍈

Mola aquest concepte de cuina outdoors, eh! ☺️

Cocinerooooo cocineeeeeroooooooo

Tot va quedar boníssim i vam gaudir molt de l'estona que vam passar cuinant i xerrant amb el xef. Una experiència 🔝i, sí, quan tornem us cuinarem vietnamita! 🇻🇳

Trobar-nos amb cares amigues en el camí

El segon motiu de la nostra parada a Nha Trang era trobar-nos amb el Jean i la seva família. És molt agradable poder-se trobar amb algú qui t'és conegut quan s'està tant lluny de casa i, hem de dir, que tenim molta sort de tenir amics i colegues repartits pel món 👍

Ens van portar a dinar a un lloc molt autèntic envoltat de nenúfars... Vam tastar plats molt locals i, alerta!!!!, tot acompanyat de bons vins!!! Després de dos mesos i mig vam tornar a tastar el suc del raïm fermentat 💑🍇


Moltes gràcies!!!!! La propera a Barcelona 😍
El Bánh Mi

I què serà això del Bánh Mi? Doncs és l'entrepà nacional. El que molts i moltes vietnamites esmorzen cada matí per uns 12.000 dongs (no arriba als 0'50€). I com és que mengen pa? Herència colonial francesa. Vive la baguette!

És ben senzill però molt saborós. Hi posen una mica de tot: verdures (cogombre, enciam, pastanaga, alguns chiles), herbes aromàtiques (menta i coriandre), algo de teca (normalment porc i embotits dels seus), maionesa i salsa Maggi!! De-li-ci-ós!!!!!

Paradeta de carrer especialitzada en Bán Mis

Entre la calor que fa i tant jalar, no em puc ni moure!!! Ojú!! 😂

I així van transcórrer els dies a la humida i turística Nha Trang... Però necessitàvem una mica d'aire fresc així que, seguint les traces dels francesos, vam decidir passar un parell de dies al "port de muntanya" de Dalat. Només sortir de la furgo ja vam notar el canvi de temperatura. Va molar posar-se màniga llarga després de tanta suera 🙊

Es veu que molts enamorats venen a aquesta ciutat per fer una escapadeta romàntica... Ara entenc perquè hi ha tantes floristeries i botigues de vestits de núvia!

The Crazy House a Dalat
Dalat no va ser res "woooow" però va estar bé passejar pels seus carrers i gaudir de l'atmòsfera que al Forest li recordava a Grenoble a la vietnamita...


Continuem el camí... 


Comentarios

  1. Seria impossible quantificar els litres de babeta que es perden a catalunya per culpa de veure aquesta aventura que esteu vivint. No calen gaires més comentaris al que molts ja han dit. Potser afegiria que seguiu sent feliços sigui al pais que sigui. L'aventura Continua!!!!!!!!!!!!!!!!!. Jouvi

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ooohhhh Jouvi!! Gràcies per llegir-nos (entenem l'esforç 😜) i per les teves paraules!! L'aventura continua i tant! Aquesta nit marxem cap a Sapa i dimecres que ve cap a Birmània!! 😘😘

      Eliminar
  2. Aix... jo vull tastar.platets vietnamites made in catalonia pero amb palillus jajajaja... busquem data??? 😘

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Oooouuuu yeah my beautiful darling!! Estarem encantats de cuinar-vos a Cal Xic Benet a Mataró o a on ens porti el vent, sempre en bona companyia i amb un bon vi a la copa 😘😘

      Eliminar
  3. Estimats i viatgers amigüitos (si si... He dit amigüitos! ':)). Avui a l'arribar de fer pràctiques de cotxe (oju al dato, vaig aprovar la teòrica a la 1a amb 0 errors ✌) i fer la compra hem rebut una fantàstica sorpresa: la vostra postal!!!

    Quina alegria llegir-vos. Ja m'he posat al dia amb els post i... Quina passada tot el que esteu experimentant!

    Us esperem a terres catalanes amb els braços oberts i Estrella Daam ben fresqueta a la nevera, que fa una calor que empestaaa!!!

    Una abraçada ben forta i seguiu disfrutant com fins ara! Muaaaaa. C&J

    PD: Aquesta nit celebrem la verbena de Sant Joan tots junts! Ens beurem un Gin i menjarem un trosset de coca a la vostra salut ����

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Guapa!! Felicitats per la teòrica ara a per la pràctica! Moltes gràcies per llegir-nos i pensar-nos. Us anyorem i us tenim ben presents 😍 Desitgem que passessiu una magnífica revetlla. Fins ben aviat!! 😘😘

      Eliminar

Publicar un comentario